Kansrijk ondernemen in Cuijk

Maandag 04 november 2019

Kansrijk ondernemen in Cuijk 

Welkom op deze website van de 'Stichting Cultuur, Recreatie & Toerisme Cuijk'. De Stichting promoot Cuijk op het gebied van toerisme. De Cuijkse en Mookse plassen zijn bijna net zo groot als de Loosdrechtse Plassen en de natuur is divers en soms zelfs on-Nederlands. De Kraaijenbergse plassen zijn ontstaan door ontgrinding. De baggerschepen zijn nu vertrokken waardoor er een uniek gebied is ontstaan waar toeristische ondernemers kunnen inhaken op de vele commerciële kansen. Kortom: Cuijk is een kansrijk gebied voor ondernemers in de toeristische branche en retail (Cuijk centrum)

Onderwijs sluit aan op de toekomst
De toeristische ondernemer in Cuijk heeft het geluk dat ROC de Leijgraaf Cuijk opleidingen verzorgt op het gebied van horeca, leisure en ict. Veel studenten hebben inmiddels in Cuijk al een onderneming of werken in de  alsmaar groeiende reacreatieve branche. 
Opleiding Toerisme & Recratie
Opleiding Horeca & Food

Kraaijenbergse Plassen: De toeristsche ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op. In 2019 is er een Europarc bungalowparc resort gekomen. De huidige toeristische ondernemers breiden in sneltreinvaart elk jaar uit en er komen steeds nieuwe ondernemers bij. 

Cuijk-centrum zal enorm profiteren van de toeristische ontwikkelingen. Sinds enkel jaren zijn er twee hotels bijgekomen, een nieuwe Schouwburg en een Bioscoop. De gemeente Cuijk is bezig met een revitaliseringsplan waardoor het centrum heel aantrekkelijk wordt voor zijn (toeristische) bezoekers. Voor retailers is het nu de kans om in Cuijk-centrum te beginnen want de huren liggen niet hoog en hebben nog niet geanticipeerd op de toekomstige toeristsche ontwikkelingen. 

Heeft u ideeën op het gebied van toerisme maar u weet niet hoe dergelijke plannen het best kunt uitwerken? Voor deze en vele andere vragen kunt u aankloppen bij de 'Stichting Cultuur, Recreatie en Toerisme Cuijk'. De Stichting wil met u meedenken en u adviseren, bij het zoeken naar partners of wat dan ook. Onze slogan is: Samen staan we sterk(er)!

Waarom is Cuijk zo commercieel interessant?
- Evenwichtige demografische structuur en bevolkingsgroei.
- Ligt aan de A73
- Goede spoorverbindingen
- Cuijk ligt onder de rook van Nijmegen
- Cuijk ligt vlakbij Nord Rhein Westfalen (bijna 18 miljoen inwoners!)
- De omgeving heeft een gevarieerd landschap zoals: Mookerheide, Sint Jansberg, de Maasheggen, Boswachterij Sint Anthonis, de Mookse en Kraaijenbergse Plassen en Landgoed Tongelaar. 
- Cuijk centrum ondergaat een toeristiche transitie met een revitaliseringsprogramma waar ingehaakt wordt op het toerisme. 
- Nieuwe initiatieven: De Industry Bioscoop, Schouwburg, industriecomplex de Looierij, restaurant de Bankier, restaurant de Kassier, restaurant Horizon,  enkele camperplaatsen, uitbreiding van camping 't Loo, EuroParcs Resort De Kraaijenbergse Plassen en uitbreiding van Hotel Cuijk (van der Valk).
-Nieuw toekomst-initatief: Natuurpoort de Bungelaar bij Beers

Kortom Cuijk is in beweging en in transitie. Volop kansen ...........haakt u ook aan?