Bezienswaardigheden

Het Ceuclum musuem
Museum Ceuclum is een historisch museum en wil in haar opzet de aandacht vragen voor de eigen geschiedenis van de streek. Het museum is op een unieke locatie aan de Maas gehuisvest, in een ruim 500 jaar oude kerktoren. De toren kan beklommen worden en biedt op ca. 35 meter hoogte een schitterend panorama van de rivier en het heuellandschap van de Mookerheide, Sint Jansberg en Reichswald.
Info: .https://www.museumceuclum.nl/

De Looierij
In een historische industriële setting van een voormalige leerlooierij in het centrum van Cuijk kunt u genieten van een héérlijk kop koffie met gebak uit eigen bakkerij of een van de vele gerechten op de lunchkaart! Het fabrikantenwoonhuis en de fabriekstoren zijn rijksmonumenten.
Info: https://www.delooierijcuijk.nl/

De Beeldentuin
De Beeldentuin, sfeervol gelegen naast de Martinuskerk in het centrum van Cuijk, is ingericht op de voormalige begraafplaats van de Protestantse Kerk te Cuijk.Deze locatie biedt ruimte aan een twintigtal kunstwerken. De Beeldentuin is een plek waar je tot rust komt en kunt genieten van de vele kunstwerken.

Info: http://www.beeldentuincuijk.nl/

Tapperij Café Kansas
Café Tapperij Kansas is gevestigd in een voormalige sigarenfabriek. Het pand is een rijksmonument. Ook het café behoort tot één van de mooiste in de regio. 
Info: https://cafekansas.nl/home/

De kazematten langs de Maas
De kazematten langs de Maas maakten deel uit van de Maas-IJssellinie in de jaren dertig en tijdens het begin van de tweede wereldoorlog. Deze linie werd direct na de Anschluss van Oostenrijk bij Duitsland gepland als onderdeel van de Strategische Beveiliging van Nederland. Doel van de linie was het voorkomen, althans vertragen van een vijandelijke oversteek van de grote rivieren. Hierdoor kon in de Vesting Holland meer tijd worden verkregen voor het stellen van de inundaties (opzettelijk onder water zetten van een gebied).Tijdens de Duitse inval van 10 mei 1940 wisten Duitse troepen met een list de brug bij Gennep op makkelijke wijze in te nemen en konden zo tot achter de Peel-Raamstelling komen. Bij Mook mislukte dergelijke list en werd de spoorbrug tijdig opgeblazen. Bij de verdediging sneuvelden 13 Nederlandse militairen. 
Info: https://standhouden.nl/index.htm
Fiets- wandelroute: https://www.wandelnet.nl/wandelroute/180/Maas--en-Peelliniepad-etappe-01/overzicht

De Martinuskerk
Cuijk bezit een markant silhouet met drie torens: één van het vorige en twee van het huidige kerkgebouw. De sacristie van de huidige kerk werd namelijk tegen de toren aangebouwd die overbleef van de gotische pseudobasiliek uit de periode 1485-1520. Deze oude toren is in het bezit van de gemeente en herbergt sinds 1991 het oudheidkundig museum Ceuclum. 
Info: https://www.martinuscuijk.nl/

Klooster Sint Agatha
Vanuit Cuijk- centrum (Maaskade auto parkeren) kunt u langs de Maas lopen over het struinpad naar het klooster in Sint Agatha. 
Het klooster van Sint Agatha werd gesticht in 1371 en is het enige Nederlandse klooster dat functioneert sinds de middeleeuwen. Honderden jaren kloostergeschiedenis lieten hun sporen na in de gebouwen, de tuinen, de (kunst)historische voorwerpen en de oude kloosterbibliotheek.
De kloostertuin van Sint Agatha – met een oppervlakte van ca. 2,5 ha – begroet jaarlijks duizenden wandelaars en is het meest bekende onderdeel van het kloostercomplex. De tuin is aangelegd vanaf de 18e eeuw en heeft als typische kloostertuin een nutsfunctie, een recreatieve functie en religieuze kenmerken. Bij de ingang van de kloostertuin staat een bord dat bezoekers wegwijs maakt. De tuin is van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegankelijk voor bezoekers.
Info: https://www.kloostersintagatha.nl/

Jan van Cuijk molen
De molen is elke zaterdag geopend van 9.30 tot 13.00 uur. De Jan van Cuijk is een beltmolen uit het jaar 1860. In de molen is ook een molenwinkel.
Info: http://www.molencuijk.nl/