Zeldenrust Kerkenpad route

Zondag 05 mei 2019
Zeldenrust Kerkenpad route tijdens Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei en op 31 mei, 1 juni en zondag 2 juni is er weer de fiets-wandeltocht Kerkenpad Zeldenrust.vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. Het bijzondere van deze tocht (ca. 20 kilometer) is dat Sint Agatha en Middelaar met elkaar verbonden worden door een vaartochtje over de Maas met het bekende pontje de Zeldenrust. De route kan in twee richtingen gereden worden.
Onderweg is er van alles te bezichtigen, denk aan het klooster en de kloostertuin in Sint Agatha. Bezoek ook zeker de iconenschilderingen van Liesbeth Smulders in het klooster (niet op zaterdag).
Ga zitten op het terras van het Middelears Huys aan de Huissestraat in Middelaar of op het terras van het Theehuis Milsbeek. Bezoek de kerk in Middelaar (op donderdag en op zondag), waar een audiovoorstelling is van de Liberationroute: “Middelaar in geestelijke nood”. Rust uit onder de toren van het oude stadhuis in Gennep of bezoek de crypte (kerkelijk museum) van de Sint Martinuskerk, Zuid-Oostwal 33 in Gennep.
Geniet van een bijzonder mooi stukje fiets-wandelpad bij de brug tussen Oeffelt en Gennep en strek de benen nogmaals bij ‘t Veerhuis in Oeffelt. Om tenslotte weer bij het klooster van Sint Agatha uit te komen.
Oversteekplaatsen / startplaatsen: in de Veerstraat in Sint Agatha of in Middelaar bij de veerstoep aan de Huissestraat, kruising Neerveldstraat, knooppunt 44.
Deelname aan de fiets-wandeltocht kost € 2,50 inclusief de overtocht met de veerpont Zeldenrust.
U krijgt bij de oversteekplaatsen een routebeschrijving en de route wordt bewegwijzerd met pijlen.
Voor meer info : www.vv-zeldenrust.nl